Reportáž na téma: Nekvalitní jídlo.
Nevyvážená strava může vést k nedostatku základních živin, které náš organismus potřebuje: makronutrientů, mikronutrientů a fytonutrientů. Tyto živiny jsou univerzální a potřebuje je každý bez ohledu na věk či životní styl.
Mezi doplňky stravy existují zásadní rozdíly. Zatímco syntetické látky představují zdravotní riziko, přírodní doplňky mohou mít blahodárný vliv na naše zdraví. Takový názor zastávají odborní poradci, neboť potraviny na našem trhu, jak je popsáno výše, postrádají životně důležité vitamíny a minerály. Jak správně vybrat doplněk stravy, který by ideálně neměl obsahovat žádná syntetická barviva, náhradní sladidla, nebezpečné konzervanty, zahušťovadla a stabilizátory. Nezbytné je pečlivě a trpělivě studovat etikety doplňků stravy a vybírat jen takové, které nám zaručeně neuškodí. Doplňky stravy představují ideální pomocníky pro předcházení vzniku civilizačních onemocnění a udržování imunitního systému ve formě. Každý doplněk stravy je nutno adekvátně dávkovat, s čímž zájemce ochotně seznámí odborný poradce.